tisdag 15 december 2020

Att inte få barn.....!!!

 God eftermiddag på er!

Ännu en grå dag och som det regnar. Jag kan faktiskt inte minnas när jag såg solen senast! För det har varit grått i flera månde känns det som!

I morse var jag iväg tidigt och handlade och efter det blev det först fika hos L och sedan städ här hemma! Sen har jag gjort det jag är bäst på, nämligen fikat. I torsdags var jag hos A-L på god mat och fika, vi gick även en promenad så att vi skulle orka med ännu mera fika!!

Fredagen hade jag äntligen Loke!! Han är på "dagis" månd-torsd, så i fredags fick jag förmånen att ha honom och så även igår eftermiddag! Åh som jag älskar denna labbe!

I lördags var jag hos min äldsta med familj, där var det gofika och middag! Men det bästa av allt var och är mitt lilla barnbarn! Denna älskade lilla unge! Just detta att få följa hennes utveckling är helt fantastisk. Bl a satt jag på golvet och lekte med henne, då hon tar tag i mina armar och drar sig upp till stående, men hur fort går tiden!?

Innan man har barnbarn vet man ju inte vad det innebär, för du kan ju inte sakna någonting som du inte har! Men sedan när man får förmånen att ha det, då förstår jag vad man saknat!

Jag har genom hela mitt liv fått höra, men saknar du inte syskon?? och tänk så bortskämd du måste blivit som barn!!

Nej jag saknade inte syskon när jag växte upp, däremot kan jag nu ibland fundera på hur det hade varit, och kanske att jag skulle kunna haft lite hjälp ibland med saker och ting! Bortskämd? Nej inte med saker, men med kärlek om man nu kan bli bortskämd på det!?

Jag har även många många gånger fått frågan om barnbarn. Svaret har blivit detsamma vill mina döttrar ha barn, så vill dom och vill dom inte, så vill dom inte!

Ibland kan jag bli lite trött på dessa frågor.

Sen en sak till! Vet inte hur många gånger när jag hade träffat min f.d man, som frågan kom! Skall ni inte ha barn..jo såklart ville vi det, men det hände ingenting! Blev sedan efter några år att vi gjorden en utredning, och det visade sig att jag inte kunde få barn!

Så när människor sedan frågade, svarade jag alltid.." Jag kan inte få några barn, för jag är steril"! hur tror ni att dom som frågade reagerade..?? Jo just det, blev ganska tyst och sedan kom ett förlåt!

Jag hade turen att bli opererad med hjälp av laser, och efter några år lyckades jag få två döttrar med 15 månaders mellanrum!

Så lycklig som jag är över mina döttrar och jag ser dom som två mirakel!

Varför berättar jag då detta? Jo jag vill att ni tänker er för innan ni ifrågasätter om någon i er närhet inte har barn!

Jag har alltid varit öppen med hur det varit för mig! Så om du som kämpar läser det här, så kan jag bara säga! gör en utredning och se varför du inte blir gravid, och opererar dom sedan dig, så ge aldrig upp hoppet!

Önska er alla en fortsatt mysig dag!

Var rädda om er och varandra! Kram Annika




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika