tisdag 29 mars 2011

Recept.....

Självklart kommer recepten här på kakorna.....

Börjar med sockerkakan.....

Du kan om du har ett bra recept på sockerkaka...göra den..och låta den kallna.

Men jag gör den här..passar också jättebra som tårtbotten!!!

Sockerkaka:

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Smöra och bröa en form......

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna.
Om du inte skall använda den som tårtbotten utan som här..till vanlig sockerkaka...smaksätt gärna med 1 tsk vaniljsocker.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader.

Stjälp upp kakan och låt den kallna. Blanda under tiden till kaffekrämen...

Kaffe kräm:

50 gr smör/margarin
2 dl florsocker
2 msk kallt, starkt kaffe....( vill man kan man ta rom el punch ist)

Rör det rumsvarma smöret med övriga ingred.

När kakan kallnat, bred på kaffekrämen..och sedan hyvlar eller river du mörk blockchoklad över.

Ställ in kakan i kylen en stund..lättare att skära den då.

Lycka till!!!



Tar även receptet på morotsrulltårtan en gång till


Morotsrulltårta:

3 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 dl riven morot
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kanel, ingefära, riven mortot och till sist mjölet och bakpulvret.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper som du lagt i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader. Passa noga den gräddas snabbt!!!

Stjälp upp rulltårtan, på ett sockrat bakplåtspapper..dra loss det andra bakplåtspappret..och låt den kallna under långpannan.

Fyllning:

100 gr smör/margarin
100 gr philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Jag blandar allt i en bunke, och vispar runt med min elvisp till en fluffig kräm.

Bred krämen över den kalla rulltårtan..och rulla sedan ihop den.

Lycka till!!!

Bred

1 kommentar:

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika