måndag 28 december 2020

Annorlunda Jul...och Lilla mamma....!!!

God fortsättning på er!

Då var julen 2020 över. Så sorgligt och det var minst sagt en annorlunda jul!

Är första gången på 42 år som jag inte haft julen hos mig, och sedan är det första gången på alla mina år som inte min lilla mamma är hos mig.

Jag kan gå tillbaka till den 23:e då fixade jag massor, allt från blommor, till skinka och Jansson.

Sen var det den dagen jag längtat till under hela året nämligen 24:e  och Julafton. Kändes konstigt att gå upp och greja frukost åt mig själv och öppna en julklapp, verkligen annorlunda!

Sen hämtade jag min yngsta och så åkte vi till lilla mamma och fikade, och öppnade lite julklappar. Sen tillbaka till min yngsta, så firade jag resten av julafton med hennes familj och hennes svärföräldrar. Var jättetrevligt och god mat.

På hemvägen sedan ringde jag till L, och då blev det sen julaftonsfika hos henne.

Juldagen åkte återigen min yngsta och jag till mamma, för då kom min äldsta dotter med familj dit. Vi fikade och öppnade de sista julklapparna.

När vi kom till mamma var hon blå på hakan då hade hon ramlat igen på natten och efter att jag kom hem så hade hon ramlat igen. Benet bär henne inte och hon har sådana smärtor!

Annandagen kom L hit på frukost. Ja det var julen 2020 och, tänker lite tillbaka ett år..för det var då mamma var här hos mig. Bara att inse och se det krasst, min mamma kommer aldrig att kunna komma hit igen!

Då tar vi gårdagen...när mamma ramlade på juldagen slog hon sig en del, så igår kunde hon inte ta sig ur sängen. Kände att detta går inte längre, så jag ringde ambulans, de hämtade henne och så blev det Näl. De röntgade henne och skelettet är så skört så de vågar absolut inte operera henne utan smärtlindrar henne vilket knappt hjälper.

Så gårdagen var jag i telefonen mer eller mindre hela eftermiddagen och kvällen och idag har jag tillbringat återigen den mesta tiden i telefonen! 

När mamma kommer hem igen så blir det hjälp flera ggr per dygn av hemtjänsten för som det nu är klarar hon sig inte själv. Så sorgligt men så är det. Detta har gått lavinartat, från att haft ont i sin rygg men ändå klarat sig galant tills den 15 november när hon ramlade på natten, så har det blivit sämre och sämre. 

Vilka har jag då pratat med, jo familj, släkt, vänner, hemtjänst, bistånd, läkare, sköterskor, tror inte att jag glömt någon. Jag har ju haft "tur" hittills så jag har aldrig behövt prata med alla som jag gjort de senaste dagarna, och därför har jag knappt vetat vem eller vilka jag skall prata med. Men med råd och tips från kusin och vänner så har jag löst det.

För övrig idag har jag varit hos L på frukost och nu sitter jag och slappar i soffan. Vädret är ju så där, vilket innebär grått och regn! Men julafton och juldagen var fantastiskt väder med sol.

Nu önskar jag er alla en fortsatt fin kväll och hörs vi inte innan så önskar jag er alla

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Så hoppas jag att 2021 blir ett fantastiskt år!

Var rädda om er och varandra! Kram Annika


 

1 kommentar:

  1. Gott Nytt År 2021 :)
    Hoppas att allt löser sig med din lilla mamma.
    Tur att hon har dig. Kram Katarina.

    SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika