tisdag 24 maj 2022

Kortison…och Röntgen..!!!

 God förmiddag på er!

Är en mulen och blåsig dag, men ganska varmt. Skall ju bli regn i eftermiddag, så då gäller regnställ och stövlar när Loke och jag skall på promenad!

Alltså denna grönska som är nu, och allting som blommar för att inte tala om fågelsången! Säg om inte Maj månad är fantastisk!

Förra veckan var lite hektiskt.

En av dagarna var A-L och jag på Göksäter…

Jag skall sällan ha någonting när vi är där, men blir som när jag är på Ullared! Jag handlar alltid någonting!

Men även här märker man att priserna gått upp. Men vad det gäller fikat så är det fortfarande billigt!

Ja sen i tisdags var det dags för…


Det var tredje gången som jag fick kortison i ljumsken, och det är ju för höftens skull. Jag fick se på ultsljudsskärmen hur det såg ut i ljumsken och det var så mycket pålagringar, så läkaren gick in i låret ist. Om jag hade varit spruträdd, hade jag nog svimmat när jag såg nålen!

Men så skicklig han var. Kände bara ett litet stick. Så nu hoppas jag att denna dos håller länge!

Han tyckte även att jag inte skulle ha mer kortison där, utan tyckte att det borde bli operation, om kortisonet inte hjälper! Vi får se, ingenting som jag funderar på nu iaf.

Sen på torsdagen var jag tillbaka på röntgen. Men då var det röntgen av vä lår, var ju där jag slog mig så i vintras och sedan var det även röntgen av händerna. Är ju en fundering på att steloperera hö lillfinger.

Jag har även varit och tagit nassa prover, för min läkare funderar på om jag har ngn annan reumatisk sjukdom. Vilket jag inte tror! Är ju artrosen som spökar!

Nog om detta! Jag har lärt mig leva med värk och är ingenting som jag varken funderar på eller pratar om. Fel? Ja kanske..men att klaga eller prata sjukdomar är inte min grej!

Jag är så tacksam och glad över varje ny dag!

I lördags var det då dags för en tur till lilla mamma. Började med kyrkogården och satte rosor, för på söndagen var det 12 år sedan pappa gick bort!! 12 år??? Hur är det möjligt att det var så längesedan?

Jag hade öven köpt lite plantor som jag satte hemma hos lilla mamma. Sen var det inte så mycket mer att göra denna gången!

Då skall vi se vad som händer resten av veckan? 

Imorgon fika med A-L på Torp. Torsdag ( är det söndag)är det middag hos mig för döttrarna  med familjer! Söndag är det Mors Dag så då blir det kusten igen!

Nu önskar jag er alla, en fin dag och resten av veckan!

Var rädda om er och varandra! Kram Annika


1 kommentar:

  1. Nu var det ett tag sedan som jag kikade in hos dig. Tiden, och i bland orken, att sitta vid datorn är inte den samma nu när jag jobbar måndag till fredag. Men bättre sent än aldrig. Tråkigt när kroppen krånglar. Det gör den för mig också just nu. Tur att vi inte sätter oss ner och deppar i hop, utan håller i gång. Ha en mysig helg. Kram 🥰

    SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika