måndag 18 januari 2021

Hemtjänst som inte fungerar...och Så sjuk vovve...!!

God eftermiddag på er!

Ni kanske undrar var jag tagit vägen, men jag är fortfarande här, men är så mycket runt mig, så därför har jag inte prioriterat att vara här!

Dagarna rullar på och jag träffar och fikar med dom som jag brukar, och det är precis vad jag behöver, för annars består mitt liv av att prata i telefonen!

Jag har även haft Loke och det är en ljuvlig avkoppling att gå långpromenader och bara mysa med honom!

Sen har han varit så sjuk! Kunde inte stå på sina ben och bara skakade, så det var "ilfart" till Blå stjärnan. De tror att han var så smärtpåverkad av att han hade magsjuka. Så efter ultraljud på magen och att han mådde bättre fick de åka hem igen. Han har ätit skonkost sedan dess och gör faktiskt det lite fortfarande. Men nu är han Tack och lov, sig själv igen!

Ja då var det hemtjänsten!

För det första så blev mamma testad för Corona förra veckan, eftersom det visade sig att en personal testat positivt. Tack och lov var mammas prov negativt, så nu får hon vänta ett par dagar innan nästas prov skall tas.

Det innebär som ni förstår att jag inte träffar henne och jag är så glad, att jag inte åkte dit för någon vecka sedan. Jag fick ju tider för ett tag sedan när mor skulle ha sina besök, men tiderna togs bort från papperet, eftersom det ändå inte fungerade. 

Frukosten fungerar väl rätt bra..lunchen däremot kommer sent, för att inte tala om eftermiddags fikat som skall vara runt 15.00, det kommer mellan 16.30-17.00. sen kommer nästa besök runt 17.30. Tänk att jag måste skriva och ringa alla dessa samtal för att det skall fungera! Är så innerligt trött på detta!

Har precis pratat i telefonen igen om dessa tider, och kan ni tänka er..idag fungerade det!! De var exakt klockan 15 hos mor. Sen fungerar det så där med munskydd och visir, så det skulle också tas upp.

Ja det är mycket av min tid som går åt till detta, och jag tänker på alla gamla som sitter där i sina stugor eller lägenheter, som inte har någon som strider för dom..åhh så synd jag tycker om dom!!! Nu har jag även sagt till om ett möte, så nu skall det planeras in, och fungerar saker och ting inte efter detta, så kanske jag får fundera på om man skulle byta till privat hemtjänst!

Ja mina kära läsare, så här har jag det nu för tiden, och det är så mycket som snurrar i huvudet, som jag måste fixa. Sen är mammas värk precis densamma eller kanske rent av värre!

Nu önskar jag er alla en fortsatt mysig dag och du som har snö och sol...njut! Här är det grått idag och töar!

Var rädda om er och varandra! Kram Annika

1 kommentar:

  1. Vilken tur att din mamma har dig som fixar och månar om henne så mycket.
    Jag blir inte förvånad dock att du får sitta i telefonen.
    Det spelar nästan igen roll vad det är så får man tjata, ifrågasätta, bråka etc Ingenting sker smidigt/lättsamt tyvärr.
    Har hört sådana historier, bla från anhöriga som tex har en man/fru/förälder som har ALS. Det är inte rimligt. Man är nog trött och slut ändå.
    Hoppas att det löser sig. Kram Katarina :)

    SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika