söndag 25 juni 2017

Midsommar 2017......

God eftermiddag på er!

Hoppas att ni haft en fin midsommar, som var lugn och skön!
Vissa av er har kanske gått på semester nu, och till er vill jag säga..Ha en ljuvlig semester, njut och ha det bra!

Midsommar förr var alltid förknippad med jobb om jag inte hade semester. Var man ledig blev man kommenderad! Ja för så var det med jobbet jag hade!

Om jag inte jobbade ordinarie så var jag alltid på kusten! Sällan i Lysekil utan i Sotenäs kommun...vilket innebar Hunnebostrand-Kungshamn-Smögen osv....

Vissa kollegor önskade alltid regn..men jag sa alltid...Tänk på dom som har ledigt, hur kul är det för dom"?
Varför önskade vissa då regn?? Jo för då blev det inte så mycket att göra..men hur kul är det att jobba ute i regn??

Vad har jag hittat på innan midsommar då??

I onsdags sprang jag..sedan lunchade jag med Lisbeth. Därifrån hem till Liselott..och på kvällen var Lisa hemma hos mig.

Torsdag morgon packade jag det sista...sedan åkte jag för att tvätta bilen..och kan ni tänka er, normalt brukar jag bara få vänta typ 10 min...nu satt jag i nästan två timmar innan bilen blev tvättad! Blev en väldigt sen frukost hos Lisa.

Efter det åkte jag hem till lilla mamma. Vi gjorde lite ärenden och var bl a på kyrkogården och satte blommor. Åhh vad jag saknar..dig pappa!!!

Midsommarafton började jag med en löptur i ett lugnt och stilla Hunnebostrand...sedan efter frukosten åkte mor och jag till Hamnbageriet och fikade. Vi gick även runt lite i Kungshamn.
Vi åt sill och färskpotatis och hade det lugnt och skönt!

Midsommardagen alltså i går, var vi på Gammelgården..i Hunnebostrand klär man och dansar runt midsommarstången på midsommardagen.

Det beror på att alla andra ställen har det på midsommaraftonen. Just Gammelgården är lite speciellt för mig...farfar var vaktmästare där...sedan när pappa levde var han väldigt engagerad i föreningen. Jag pratade med en dam i kiosken i går..och hon sade att när min pappa var där då fungerade allting perfekt och att han var så bra att jobba för!! Ordning och reda!! Undebara ord att få höra!!

Mor och jag satt i solen där..fikade lite och såg när stången restes och även dansen runt.

Tänk när döttrarna var små..då var dom alltid med där..de fick till och med stå i kosten flera år!! Allting tack vare pappa!!

När vi sedan gick därifrån..höll jag på att bli påkörd på ett övergångsställe..har aldrig varit såå nära tidigare!! Bilen som låg bakom den som höll på att köra på stannade..mitt i vägen och jag tror att dom blev chockade..och såg nog för sin inre syn..att jag blev påkörd.

Hade en ofattbar tur....!!

I dag var det löpturdags..men bara några meter..sen kom regnet!

Vädret har varit bra..ganska mycket sol...men STORM!!!!

Mor och jag har återigen varit på Hamnbageriet..sedan gick vi en långsväng här i samhället. Efter den promenaden bytte jag om..så sprang jag en sväng!

Ja det har varit en lugn och skön midsommar..mycket god mat...fika och även gott att dricka!

Jag har ju tagit en del bilder..men har min gamla dator och kan inte lägga upp några..så kika gärna på Instagram..för där finns dom!

Men nu mina vänner..önskar jag er alla en fortsatt ljuvlig söndag!!

Var rädda om er och varandra!!! Kram/Annika

1 kommentar:

 1. Hej!
  Förstår att det var en del jobb för dig på midsommar "förr om åren" men kanske även lite roligt att träffa alla trevliga människor ;)
  Här väntar vi fortfarande på att se den där underskriften från säljaren som inte kunde närvara samtidigt som vi skrev på... Men huset är markerat som sålt på nätet, så kontrakten är säkert på väg... hoppas jag ;)
  Kram och ha en ny fin vecka! Jag ska jobba 8 dagar till, sen semester!
  /Maria

  SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika