tisdag 14 april 2015

Årets Majblomma...!!!

Glömde ju i förra inlägget!!

Att när Josefine och jag var på Torp i dag, så köpte jag årets Majblomma!!

Hallon och lila är färgen på årets Majblomma!!

Tänk om skaparen av Majblomman Beda Hallberg, hade visst hur mycket gott, denna lilla blomma har gjort och gör..så är jag övertygad om att hon hade varit så stolt!!
Tanken från först början var att samla in pengar för att hjälpa tuberkulossjuka..

Första blomman såldes 1907 och kostade då 10 öre! I dag 2015 kostar blomman 20 kronor.

Så träffar ni på dessa barn som säljer blommorna...snälla köp en om du har möjlighet...det bidraget du ger..och även vi andra..hjälper ju föräldrar och barn som har det svårt, i vårt avlånga land!!

Var rädda om er och varandra!! Kram/Annika

4 kommentarer:

 1. JAA jag köper absolut om nån kommer o säljer..barnbarnen kanske gör det iår!! Tack för titten goa Annika.Nu ska jag sova för i morgon är det leva o fungera mässan i GBG .Vi ska dit genom jobbet:) Kraam Gunilla

  SvaraRadera
 2. I går ringde det på dörren...och där stod grannens flicka och ville sälja, och klart jag köpte en....sen kom nästa flicka, men där köpte jag ingen...tyckte det räckte med en, hihi....får väl se till att mannen köper en nästa gång ;))
  Ha det gott!
  Kram bia

  SvaraRadera
 3. Hej hej! tycker årets majblomma var fin :) har inte köpt än!! men rätt som det är ringer det nog på dörren (brukar komma massor vilja sälja,så det gäller att vara först.. ha det gott i regnrusket <kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig påskbuffé du gjorde med påskhararna och allt annat :) Så fina barn du har. Det där med hantverkare är en gåta för sig. Man får alltid vänta på dem. Samma fenomen överallt. Önskar dig en fin dag och trevlig helg. Kram Katarina :)

  SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika