torsdag 10 mars 2016

Gamla möbler....!!

Go kväll!

Varit sol i går och i dag. Dessutom visade termometer på +8c mitt på dagen i dag. Underbart!
Sen att det är ljust länge nu på eftermiddagen gör ju inte saken sämre!! Vi går mot en härlig årstid..iof sig gillar jag alla årstider!

I går var ytterligare en dag i fikats tecken!
På förmiddagen var Karin här, och efter henne kom T innan han åkte till jobbet. Sen i går kväll var jag hemma hos Lisa, på bl a ost, kex och vin! Lyx en vanlig onsdag!!

I dag har Liselott varit här, och på eftermiddagen hämtade jag Josefine så var vi på Torp.

Då var det, som rubriken säger...gamla möbler!

Jag har blandat lite nytt och gammalt i mitt hem. Det är inte så att jag skulle köpa några gamla, utan det jag har är arvegods.
Egentligen är jag inte så förtjust i just gamla, men det jag har..älskar jag!

I min hall, står en gammal symaskin som farmor haft..sen hänger det en spegel ovanför, och det är egentligen en ram och i den satt ett porträtt på min farfar. Spegel är stor...så då kan ni tänka er..porträttet.

I mitt sovrum har jag en gammal pinnstol också den från farmor.

Då är vi i vardagsrummet, där har jag ett linneskåp från mamma och pappa. Är ett "äpple" skåp. Jag har tagit bort dörren, eftersom jag har prydnads/minnessaker i det!

Sen har jag....

 Det som jag är gladast för...
 Fotogenlampan fick farmor och farfar när dom förlovade sig...chiffonjén är från mormor och morfar..tror att morfars farfar gjort den..och sedan den bästa...pigtittaren som kommer från farmor.

Den har jag sett sedan jag var barn och beundrat. Efter att farmor gått bort, frågade jag pappa flera gånger om jag kunde få den..men se, han tyckte att den prydde sin plats..så det blev ingenting med det!

Så en dag frågade han mig..vill du fortfarande ha den..så ta den!!!

Ja det var lite om mina gamla möbler!

Önskar er alla en fortsatt mysig kväll!!

 Var rädda om er och varandra!!! Kram/Annika

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jättefint med gamla möbler. Härligt nu när lite vårvärme kommer :)

  SvaraRadera
 2. Å vet, du, jag älskar ju gamla möbler och är dom mörka och bastanta desto mer tycker jag om dom. Jag har alltid varit sån. Din chiffonje är så otroligt fin, välhållen och välgjord! Den biten med spegeln och fotogenlampan tilltalar mig så där jättemycket, visst skänker det själ till ett rum....?!
  Jag kommenterar idag, jag ska egentligen börja göra lite sjukgymnastik, men det är det värsta jag vet, så jag får be Peter att jaga på mig.....jag är inte självgående med det.....
  Kramar från din väninna i berget!

  SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika