fredag 3 juli 2015

Det blir aldrig eller sällan....som man tänkt sig....!!

Jag hade tänkt att ha en skön eftermiddag med middag på balkongen! För när jag kom hem tystnade "pålningen" som dom håller på med på gården..och när den är igång..kan man inte ha öppet varken fönster el balkongdörr..p g a oväsen!

Hur som helst så när jag öppnade min dörr..och gick in, visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta! Hade faktiskt lust att göra det sista!

Hela min lägenhet var klädd i ett fint slipdamm!! Golvet, tavlor, prydnadssaker, möbler! Har ju ett glasbord i rummet och där låg det små små bitar av betong.

Vi tar det från början varför det såg ut så här!!

Go kväll på er förresten!

Jo i morse skulle elektrikerna komma, och byta strömbrytare och kontakter.
Jag hade flyttat på det som behövdes för att dom skulle komma åt! Så jag gick upp tidigt, åt frukost och gjorde mej i ordning, eftersom strömmen skulle brytas 07.00.

Strax efter 07.00 kommer tre killar hit, dom tittar lite och säger..." Vi skall bl a spika kabel, så möblerna skulle varit flyttade ". Då är min motfråga!! " Hur skulle jag kunna veta det, för på lappen jag fått, står att vi skulle hålla rent som jag hade gjort". " Ja vi vet, det har blivit fel på lappen "!!!
Men hallå..hur skulle jag kunna veta det då???

Hur som helst, så tänkte jag, att jag kan inte vara hemma i detta, eftersom dom skulle vara hela dagen!

Så 07.30 var jag och tvättade bilen, sedan hem med den och så gick jag ut på stan. Köpte lite fikabröd och gick till en god vän som bjöd på kaffe!
Därifrån vidare till Espresso House där M-L satt och väntade!

Vädret i dag har ju varit helt fantastiskt!! Fast det blev lite moln nu på em. Temperaturen blev heller inte som i går em..då var det  +30,7c i skuggan!

Satt länge på E H, och när jag sedan kom hem, pratde jag lite med ett par grannar...sa att det skall bli spännande och se om killarna har städat!!
Det hade dom tydl gjort i andra lägenheter...MEN INTE I MIN!!!

När jag sett eländet, gick jag till byggledaren och sa som det var! Han skulle prata med killarna. Han sa också, att dom täcka med plast..vilket dom inte hade gjort!

När jag var påväg till min trappuppgång fick jag se killarna..och jag sa som det var och vad jag tyckte!!
Då säger den ene killen..." Men vi sopade ju "!!!! Inte värt att kommentera!! " Vi kanske skall dammsuga ist sa han sen...ist för att sopa!!

Ja det var ju bara att gå in och börja städa.....
När det gått en liten stund, knackade det på dörren och utanför stod byggledaren och ansvarige för elektrikerna...
Dom kunde inte annat än att hålla med...att det såg för bedrövligt ut!! Så jag skulle ta tiden som jag städade och säga det till byggansv på månd...så skulle jag få kompensation...kan ju undra vad det blir???

Så nu mina vänner, 4 timmar senare sitter jag här och äter en macka..(har inte ätit sen 10.30) och jag kan säga..att jag Känner att jag har en kropp!!
Förstår att det kommer att kännas mer i morgon...

Nog om detta..!!

Så vad gjorde jag i går?

Var ju ett underbart väder även i går...så jag var uppe tidigt och ute och gick/sprang en sväng. Närmare bestämt var klockan 05.30.

Hem åt frukost och sedan en lång påtår, innan det var dags att åka till Skeppsviken! Även Yohanna kom dit...så vi hade en mysig stund

 Tänk att mackan alltid smakar godare vid havet....

 Ingen badkruka här inte..!! Jo jag är det, men inte Yohanna!!

Sen i går eftermiddag blev jag hämtad av Josefine och så var vi på Snäckan. Vi hade en härlig fika, där vi satt först i skuggan och sedan i solen!!

Men nu mina vänner, skall jag sluta detta långa inlägg och önska er alla en underbar kväll!!

.Var rädda om er och varandra!! Kram/Annika

3 kommentarer:

 1. Synd vi inte bor in the U.S.A då hade du kunnat stämma och sen leva i ett otroligt välstånd resten av ditt liv........grrrrrrrrr.......
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Men fy vilken trist upplevelse!!! Sådant tar så otroligt mycket energi!!!
  Minns när vi för 15 år sedan skulle hyra en lägenhet tillfälligt i Dalarna för att vi sålt vårt hus, och byggde vårt förra. När vi fick nyckeln och kom in, såg vi direkt att det ite var städat. Syntes väl i badrum och kök om man så säger.... Fy vad jobbigt det var! Vi tog kontakt med bostadsbolaget och det var ju fredag och ingen som kunde rycka ut för att städa... vi skulle få kompensation om vi gjorde det själva. Jag och min mamma slet i säkert fyra-fem timmar och fick en ersättning på 400 kr.... Att dela på... Vi ifrågasatte detta och undrade vad en städfirma skulle ha kostat dem? Fick till svar att det gick ju inte att jämföra, eftersom vi fick en skattefri ersättning och pengarna rakt i fickan typ...
  Hoppas verkligen du blir bättre kompenserad än så!!!!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. Jaa du, om det varit jag skulle jag faktiskt gråta...jag har varit med om slipdamm en gång när jag fick renoverat när jag bodde i Gbg...och det glömmer jag aldrig...ända in i garderoben var det damm...men nu är det historia ;)) tack och lov ;).....hoppas du får en fin start på nya veckan...
  Kramis bia

  SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika