tisdag 25 november 2014

25 november 1977......

Go kväll!!

Alltså vilket väder det varit idag!! Ett par minusgrader och strålande sol! Ljuvligt!!!

I morse åt jag frukost tidigt!! Eller vad sägs om 05.00. slappade sedan och tog en lång påtår.

M-l och jag träffades sedan på fm och gick till Blomsterkroken för att ta en kopp.
När jag sedan kom hem, putsade jag fönstren i vardagsrummet, tvättade golven och dammade. Man ser ju allt damm, när solen skiner!
Det är enda nackdelen när solen skiner in....fniss.

Nu ikv har Lisa varit här på kaffe.

Om det nu är ngn som funderar över rubriken? Så kan jag säga såhär..

 Att just idag är det 37 år sedan jag slutade på denna skola....

Alltså Anki jag måste bara fråga. Var har dessa år tagit vägen. Men när jag nu tänker till, så har det ju hänt massor genom åren!!

 Här är jag, ser lite annorlunda ut..hihi. Kan de kanske bero på, att jag "bara" var 20 år då. Hann fylla 21 innan vi slutade.

Kan ju inte låta bli, att publicera denna bild, som togs för 37 år sedan. Vilka miner vi gör, och jag hoppas att du inte tar illa upp Anki, för att jag lägger ut denna bild!

Tänk så lite man egentligen visste, om "världen" utanför, när jag gick denna utbildning. Sen är det fruktansvärt, hur samhället och klimatet har ändrat sig genom åren!!

Så till alla er därute, som har detta yrke och är i yttre tjänst. Ni gör ett fantastiskt jobb!!
Just detta att väldigt ofta konfronteras med samhällets baksida, är inte alltid så lätt, och tänk på detta när du någon gång kritiserar en polis.

Man gör så gott man kan, och ibland måst det fattas snabba beslut, som kanske i slutändan visade sig vara rätt eller fel.
Är det då fel, så lär man verkligen få höra det!!
Men är det rätt, hur ofta får du höra det?

Saknar jag jobbet?
Ja ibland kan jag göra det, men när jag tänker på hur det blivit, så måste jag nog ändå säga, Nej det gör jag inte!

Nu mina vänner önskar jag er alla, en fortsatt mysig kväll!!


 Var rädda om er och varandra!!!

4 kommentarer:

 1. Visst gör poliserna sitt bästa! I alla fall de bra poliserna, sen har man ju tyvärr hört talas om poliser som utövar sin makt på ett eller annat sätt... men det hör ju inte hit just nu ;) Tänk om vi inte hade en enda polis!!! Kan tänka mig att samhället ändrats under de 37 åren, sedan ni gick ut skolan. Vad roligt att du delar med dig av bilderna! Man ser att dina döttrar är lik dig. Speciellt hon som finns till vänster på den översta bilden under "Mina älskade döttrar". Ni är otroligt lika! =)
  Kram och hoppas du får en fin "lill-lördag"!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Hej! roligt med gamla bilder..kan tänka mig att jobbet var annorlunda på den tiden..nu är det så mycke elände rent ut sagt,inte lätt att vara Polis kan jag tro..men jag tillhör skaran som är glad för de finns...känns tryggtha en fin kväll<kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Då är du och jag nästan jämngamla. Tiden går ruskigt fort. Polis är både ett krävande och viktigt yrke. Jag har några kompisar som trivs med att vara poliser. Inte lätt att fatta rätt beslut utan betänketid. Helgkram Bosse bloggvandrare.

  SvaraRadera
 4. Kommer inte ihåg om jag skickade iväg min kommentar......men jösses vad tiden går och jag funderar på vad jag gjorde 1977....
  Men du, hade du stannat mig då hade jag blivit väldigt rädd.....skojar, du är ju så söt och vilket hår du har. Som sagt var.
  Kul att få se bilderna!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika