fredag 13 december 2013

Lucia...och massa minnen..och traditioner...!!!

God morgon, denna Lucia dag! Eller God Förmiddag..för jag har varit uppe lääänge!!

Tassade upp tidigt, åt frukost och sedan var det dags för lååång påtår, och som traditionen säger...så var det givitvis Lucia på tv.
Otroligt vacket..och till detta var det påtår och lussekatter!!
Vilken fantastisk Lucia morgon!!

På tal om Lucia...

 När mina döttrar var små, kan väl säga från runt 3 års åldern...så var dom alltid självskrivna på Lucia firandet vi hade på jobbet!
Vi hade vår egen Lucia, och vi sjöng givetvis också! Så vid ett tillfälle fick jag frågan om inte döttrarna kunde vara med och sjunga...självklart, varför inte! Så det repeterades och sjöngs " Jag säg mamma, kyssa Tomten...."
Tror ni att jag var stolt...dessa två ljuvliga Lucior som fick sjunga själva...!!
 Döttrarna var sedan med varje år...fram tills de började skolan. Kan ni tänka er!!! Än idag pratar en del om..".Tänk när du hade med dej dina döttrar på lusse...och de sjöng"!! Så jag antar, att de gjorde ett starkt intryck!!

Vad händer annars idag då! Ser ut att bli en ganska fin dag. Solen kämpar och kämpar att ta sig igenom dessa gråa moln. Kanske den lyckas!
Skall senare ut på stan, träffa T och ta en fika. Annars blir det nog en lugn dag. Skall nog gå upp på vinden, och hämta min stora gran.

Är så glad, min vän är opererad och jag tror att allting gick bra!! Tänker så otroligt mycket på dej, och som du vet, har jag gjort det varje dag!

Nej nu mina vänner skall jag ta ytterligare en påtår! Så jag önskar er alla, en fortsatt ljuvlig Lucia!!
Var rädda om er och varandra!! Kram/Annika

5 kommentarer:

 1. Hej rara vän!

  Åh, när jag ser dina bilder ser jag också mina flickor i dem. Precis så där var det. Vi brukade åka runt och lussa och bjuda på fika hos några grannar o hos min mormor. På pensionärshemmet där hon bodde var det särskilt uppskattad. Minns än idag de gamlas leenden och ibland också tårfyllda blickar, rörda över att små barn kom på besök. I bygdegården brukade vi som hade barn hjälpas åt att träna på julsångerna och några år hade vi också lussefirande där. Så härliga minnen! Jag sitter här och ler brett.

  Min morgon startade nog lite som din. Jag såg också på lucian kl 7 tillsammans med kaffe, lussebulle och många tända ljus. Så vackert det var. Tror jag måste se reprisen också. Jag älskar verkligen den här dagen :o)

  Här har snön och ovädret dragit bort. Skönt är det! Jag har varit ute ett bra tag. Fåglarna har gjort mej sällskap. Dom börjar bli mer och mer tama. Du skulle höra kören när man kommer ut. Några fler ljusslingor har jag satt ut. Nu sänker sig snart mörkret igen. Då blir det fint med lite fler små lampor som lyser upp lite här o där.

  Oj, vad jag var på "prathumör" idag då! Nu blir det lite kaffe :o)

  Kram o fortsatt fin dag!
  Monika

  SvaraRadera
 2. Tur att det finns tv som ha underbar lucia ! Men saknar lite grann när man var på dagis när barnen var små !!! Ha en underbar mysig lucia och fredag vännen .Kram på dej Rita

  SvaraRadera
 3. Hej på dig! gillar de bilderna på dina flickor!! samtidigt i bland när man ser tillbaka,vart tog tiden vägen?! när vi var på lille Viggos lucia igår så tänkte jag på när Emil var liten o man va på hans lucia... gäller att ta vara på tiden! ha en fin kväll! kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Ja tänk vad många mysiga luciafirande man haft med barnen:-)))
  Hoppas på att få vara med på Lillprinsens första nästa år .
  Ha en skön helg . Kram Bittan

  SvaraRadera
 5. Vilka söta små Lucior! Tänk, nu var det debatt om huruvida man skulle få fotografera sin barn på Lucia.....världen är underlig och märklig.
  Igår när jag kom hem från affären visade det sig att huset var fullt med folk, så det blev middag till många, så där så att matkassarna stod på bänken och jag försökte hitta på nåt att bjuda på. Det gick, men jag glömde ställa klockan i går kväll och jag sov till 1 idag. I ett sträck. Och nu är jag lika trött igen. Pust. Du har plockat fram så fint julpynt, jag har tänkt göra det länge nu, men det har inte hänt än. Men i morgon......
  Kramar

  SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika