tisdag 14 juni 2011

Funderar ibland.....

Tänk så mycket jag varit med om..genom mitt liv, och under några år..var jag med om...som en läkare sa...
" Det du varit med om nu...under detta halvår...det är inte människor med om...under ett helt liv.."
Nu var detta flera år sedan och när jag tänker tillbaka så kan man knappt tro att det har hänt. Närmare bestämt 8 år sedan.

Hade jag inte varit den jag är..(positiv och med starkt psyke) och haft det jobbet jag haft. Där jag lärt mej att focusera..och att sedan lägga allt bakom mej el i ryggsäcken som jag brukar säga. Så kan jag undra ibland...om jag hade orkat.
Sen inte att förglömma alla goda vänner som jag hade runt mej då...och fortfarande har.
Ordspråker säger ju att " I nöden prövas vännen ", och det är då...man verkligen ser vem som finns där och vem som inte gör det!
Är bara en av dom...som jag inte längre umgås med..men det har däremot kommit in nya..i mitt liv.

Funderar ibland på att jag kanske skulle el skall skriva en bok...får väl se om jag någon gång gör det.

Vad skulle då denna bok handla om...bl a om hur det varit..att vara förälder till ett barn med destruktivt beteende
.
Var ju ute under en kort period och pratade om detta ämne...är ju tyvärr fortfarande ett tabu belagt område. Ingen vill eller orkar prata om det.
Tror att många föräldrar har svårt, att hantera det att deras barn gör sig illa..men jag känner..prata om det ist..man kan ju få råd från andra!

Jag har alltid varit öppen och pratat om detta...och jag känner kan jag hjälpa någon annan..om så bara en...så har jag lyckats..förmedla den erfarenheten jag har.

Ja detta blev ett annorlunda inlägg, men jag känner att jag sitter här och skriver om ditt och datt som händer nu i mitt liv...och som sagt...kan jag hjälpa någon annan med min erfarenhet så gör jag givetvis det!


Vad har jag annars hittat på idag då? Fikade som sagt med Yo...vi trotsade kylan och blåsten och satt ute med filtar om oss och fikade. Men fy..så kallt det blev när vi reste oss.
Sen har jag även lunchat med Lisbeth.

Annars har jag bara varit nu på em...dammsugit..dammat..och fixat lite.
Pratat med lilla mamma..så jag bestämde, att jag skall åka dit nu i veckan och hjälpa henne med lite saker.

Önskar er alla en fortsatt underbar kväll! Var rädda om er och varandra...och glöm inte dom där viktiga orden....hur mycket du tycker om henne eller honom!!! Kram/Annika

5 kommentarer:

  1. Hej!!

    Jag tycker absolut att du ska ta atg i den idé.
    Jag arbetar med ungdomar och stöter då och då på föräldrar i samma/liknande situation och för dem hade det nog känts bra att få möta andra med liknande erfarenheter..att få känna att man inte är ensam..

    Tack gulliga vän för goa ord om min altan..det värmde gött!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  2. Hej gumman
    Ja du man får vara med om mycke genom livet ....
    Säkert en bra ide att skriva en bok när man har erfarenheter av vissa saker .
    Ha en mysig kväll
    Kramen Anette

    SvaraRadera
  3. Hej, ja du har gått igenom mycket. Å du vet vad jag tycker........... att prata och berätta hjälper alltid någon. stor kram til dig! Annka

    SvaraRadera
  4. Jag röstar för att du skriver en bok! Det tror jag verkligen kommer vara en bok som kan hjälpa många, både föräldrar, barn och närstående.

    Kram Amanda

    SvaraRadera
  5. Att kunna hjälpa andra i en utsatt situation är väl fantastiskt. Både skriva och föreläsa är en bra ide som du borde gå vidare med. Eller varför inte starta en till blogg i ämnet. Alla kanske inte orkar komma på föreläsning men att läsa om andra som upplevt samma sak i lugn o ro hemma hjälper . Kan bara ana hur det är när ens älskade barn inte mår bra. Det är ju det viktigaste som finns !
    Vi har oxå gått igenom alldeles för många tunga saker som hänt de senaste åren men på ngt sätt måste man bestämma sig att överleva och ta sig igenom trots att både sorg och flera chockbesked ibland kändes som en total VÄGG !

    ha det bäst vännen.

    Kram Bittan

    SvaraRadera

Är så glad och tacksam, att just DU, vill lämna en kommentar hos mej!!
Du skall veta att det värmer och jag blir så oerhört glad!!
Kram Annika